12 Şubat 2009 Perşembe

Sen nasıl bir adamsın Drogba?


Dün Dünya Kupası elemelerindeki milli takımımız İzmir'de Fildişi Sahilleriyle özel maçta karşı karşıya geldi. 11. dakikada Tuncay'ın pasında Gökhan Ünal güzel bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçirirken 90+2'de Drogba Kone'nin ortasına dokunarak maçın skorunu belirledi 1-1.

Maçın analizini falan yapmayacağım. Sadece Drogba'yla ilgili bir iki cümle yazacağım. Son dakikalara yaklaşırken Fildişi Sahillerinde Keita'ydı sanırım yerde kaldı hakem korner verdi. Drogba falan bir isyanlardaki görmeyin. Sanırsın dünya kupası finali. Ulan alt tarafı bir özel maç bir hazırlık maçı. Son dakikadaki golünden sonra da yine beyimiz sanki Dünya Kupasını kazandıran golü atmış gibi seviniyordu. Bir de bu adam en önemli ligin en önemli takımlarından birinde yıllardır. Gerçi orada da ayağına çarpıp giren gollerde bile hayvan gibi sevinmesi var ya neyse. Bir de serbest vuruş için kavgaları var ya bunun deli oluyorum. Sanane ya arkadaşım anlamıyorsun frikikten bırak bilenler kullansın.Kendisi hiç sevmediğim birisi; niye seveyim sorusunu sağolsun her izlediğimde destekleyen cevaplar vermekte

9 Şubat 2009 Pazartesi

Hep kahır hep kahır bıktım be !!!


Dün Cem Karaca rahmetlinin ölüm yıldönümüydü. Başlığımız da kendisinin güzel bir şarkısına ithafendir.Bu seneki Fenerbahçeyi ve taraftarını en güzel anlatan şarkılardan birisidir bence. Bunun dışında nereden sevdim o zalimi vs de dillendirilebilir.
Ligde üstüste 2 hafta Trabzonspor ve Gazianteple kendi evimizde berabere kalarak taraftarını kahreden takımımız 3.kez zıplayamadı ve fire verdi. Rakip son bilmem kaç maçtır kazanamıyor, geçen hafta 6 yemiş, as kadrodan 3-4 oyuncusu oynayamıyor,taraftarı bile yok. Kaldıki bir de ilk yarı bitmeden 10 kişi kalmış. Sen Aragones efendi bu takımı yenebilecek çözümü bulamıyorsun.

Maçtan notlar şeklinde yazalım da çok fazla hatırlayıp sinirlenmeyeyim

# Hakem Cüneyt Çakır berbat maç yönetti yardımcıları da. Belediyenin iki golü de ofsayttı. İki penaltılı bir pozisyonumuz da mevcut vermedi penaltı. Gökhanın ilk sarısındaki faul yanlış kart doğruydu. Belediyeli Mahmutun gördüğü ikinci sarı kart ağırdı. Orada faul verirse sarı doğru olabilir belki ama faul de verilmezdi. Takım kötü ama sanane sen nasılsa Fener kötü diye saçmalamak zorunda mısın

# Aragones defolsun gitsin diye hafta içi 3-1 kazandığımız Bursa maçı sonrası yazmıştım hala da diyorum. Semih gibi adam neden yedek? İspanyayla yakın zamanda maçımız olacak ve en önemli golcümüz Semih formsuzluğa mahkum ediliyor diye düşünmez miyim? Kaldı ki bu adam geçen sene Türkiye gol kralı olmuş, Avrupa Şampiyonasında 3 gol atmış,oynattığın zamanlarda da hemen hemen hep ya gol atmış ya asist yapmış vs faydası olmuş. Ne diye ilk 11e almazsın hala da 4-4-1-1 oynarız. Anadolu takımından farksızız yemin ederim oyun olarak

# Rakip 10 kişi kalmış elinde skor değiştirmeye en yatkın isim olan Alexi 60da oyundan çıkarıyorsun; bu adamın o dakikalarda neler yaptığını bilmiyorsun, skor için sorumluluk aldığını bilmiyorsun, ara paslarını, kanatlara açılmayı en iyi yapan adam olduğunu bilmiyorsun, 5 yıllık Türkiye kariyerindeki insanüstü istatistiklerini bilmiyorsun vs. Peki be adam duran toptan başka silahımız yok ve bunu en iyi kullanan Alex ve rüzgar da arkanda; Alex Semih bu ülkenin en iyi anlaşan oyuncuları belki de; daha geçen hafta bundan daha kötü bir Alex 88de seni ipten almadı mı bunadın kabul ama geçen haftayı da mı unuttun veya hafta içi 2 dakikada seni yarı finale çıkartmasını da mı unuttun

# Rakip 10 kişi kalmış neden Denizi hala tutarsın da Güiza Semihi çift forvet sahaya sürmezsin
kimden korkuyorsun; korktun al ne değişti

# Aziz Başkan gönder şu bunağı defolsun gitsin. Alexi de bitirdi Semihi de
kanser olacağız üzüntüden sinirden

# Yapılacak tek şey Aragonesi gönderip kupadaki kalan 3 maçımızı kazanmak. Başka türlü Avrupa'ya gidemeyiz

Bence yersiz bir açıklama


Galatasaray resmi sitesinden yapılan Galatasaray Türkiyedir açıklaması için söylüyorum bunu. Sen bir ay önce ben böyle federasyon görmedim aman Yarabbim süper bu vs türünden bir açıklama yap bir ay sonra bunları söyle olacak iş mi yani. Hem de Kayseri maçından sonra.
Bakalım Kayseri maçına Lincoln'ün atılması mı bardağı hemen taşırıverdi. İki sarı kartı da haklıydı. İlkinde hakem, kendini attığı için ikincisinde de oyunun başlamasına engel olduğu için kart gösteriyor. Çok ağır gelebilir ama kural bu; aynı akşam Reggina Milan maçında Corradi de buna benzer bir kart görmüştü ve Reggina kulübü Reggina İtalyadır dememişti. Maçta Kayserinin verilmeyen iki net penaltısı var Baros hakemin formasına kan sürerken kesinlikle atılmalıydı vs vs Kayserililer veya Galatasarayın bu açıklamasına karşı olanlar bunları da öne sürebilir. Örneklere bakıyorum Kadıköydeki gol; ya dayı hala orda mısın ya ; hakem elini kaldırınca ne olur endirekt serbest vuruş yani Türkçe meali çift vuruş be gözüm. Eskişehir maçı; Ümit Karanın ayağına çarpıp girdiği net bi şekilde ortada neyin ofsaytı. Sivas maçında Ümit'in atılmasını ben de eleştirdim çünkü hakeme bir küfür yoktu normal bir tepkiydi o ama madem çifte satandart denilmiş benzer şekilde de Mehmet Yıldız yine Galatasaray maçında oyundan ihraç edilmişti; pek de çifte standart yok bu konuda
Galatasarayın gerçekten canı yanarsa hak vereceğim çünkü hakemlerden yıllardır canı yanan bir takımın taraftarıyım ve bunu anlayabilirim ama bu maçtan sonraki açıklama biraz günü kurtarma açıklaması olmuş. Fenerbahçe ve Beşiktaşın canının yandığı yüzlerce şey bulurum çifte standartı sergilemeye çalışırım; eğer çifte standart varsa kesinlikle benim gözümde Galatasaray yoktur bunun içinde.Mağdur edebiyatı biraz ucuz kahramanlık,başarısızlığı örtme olur. Moda bir söylemle "Benim için de federasyon bitmiştir" deyip şirin görünmeye çalışmak inandırıcı gelmedi bana. Neyse ben kerdi derdime döneyim

8 Şubat 2009 Pazar

Cem Karaca (5 Nisan 1945 - 8 Şubat 2004)

7 Şubat 2009 Cumartesi

Premier Lig - 7 Şubat

Blackburn:0 Robinson, Ooijer, Samba, Nelsen, Warnock, Pedersen, Grella, Andrews (Kerimoglu 46), Dunn (Diouf 46), McCarthy, Roberts (Roque Santa Cruz 74).

Subs Not Used: Bunn, Khizanishvili, Villanueva, Givet.

Booked: McCarthy, Kerimoglu.

Aston Villa:2 Friedel, Cuellar (Gardner 46), Davies, Knight, Luke Young, Milner, Petrov, Barry, Ashley Young, Heskey (Carew 70), Agbonlahor.
Subs Not Used: Guzan, Sidwell, Delfouneso, Salifou, Shorey.

Goals: Milner 27, Agbonlahor 90.

Att: 24,267

Ref: Steve Bennett (Kent)
Chelsea:0 Hilario, Bosingwa,Alex, Terry, Cole, Mikel(57 Belletti ),Ballack (73 Deco ), Quaresma (63 Drogba ), Lampard (Diouf 46), Kalou, Anelka (Roque Santa Cruz 74).

Subs Not Used: Taylor, Ivanovic, Di Santo,Stoch.

Booked: Mikel.

Hull City:0 Duke, Ricketts , Turner, Zayate, Dawson, Garcia, Ashbee, Marney,Kilbane, Geovanni (81 France ), Fagan.
Subs Not Used: Myhill,Doyle,Barmby,Hughes,Halmosi,Manucho .

Booked: Garcia, Ashbee.

Att: 41802

Ref: Lee Mason

Everton:3 Howard, Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines (Yobo 82), Gosling, Neville, Arteta (Van der Meyde 85), Osman, Cahill (Rodwell 77), Jo.

Subs Not Used: Nash, Castillo, Jacobsen, Baxter.

Booked: Hibbert.

Goals: Arteta 40 pen, Jo 49, 90 pen.

Bolton:0 Jaaskelainen, Andrew O'Brien, Cahill, Puygrenier (Basham 60), Samuel, Steinsson, Mark Davies, Muamba (Smolarek 60), Taylor, Kevin Davies, Makukula (Riga 83).
Subs Not Used: Al Habsi, Shittu, Obadeyi.

Booked: Mark Davies.

Att: 33,791

Ref: Peter Walton (Northamptonshire).

Wigan:0 Kirkland, Melchiot, Scharner, Bramble, Figueroa, Valencia (Watson 18), Brown (Koumas 19), Cattermole, N'Zogbia, Mido (Zaki 42), Rodallega.

Subs Not Used: Pollitt, Edman, Boyce, De Ridder.

Booked: Figueroa.

Fulham:0 Schwarzer, Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky, Davies, Etuhu (Dacourt 45), Murphy, Dempsey (Gera 90), Johnson, Zamora (Nevland 75).
Subs Not Used: Zuberbuhler, Gray, Stoor, Kallio.

Booked: Dempsey, Pantsil.

Att: 16,499.

Ref: Lee Probert (Wiltshire)

Man City:1 Given, Richards, Onuoha, Kompany, Bridge, Zabaleta, De Jong, Ireland, Wright-Phillips, Bellamy, Robinho (Caicedo 83).
Subs Not Used: Hart, Elano, Vassell, Garrido, Fernandes, Evans.

Goals: Bellamy 51.

Middlesbrough:0 Jones, Wheater, Riggott (Hoyte 68), Huth, Pogatetz, Adam Johnson (Sanli 74), Bates, Digard (O'Neil 60), Downing, Alves, King.
Subs Not Used: Turnbull, Emnes, Shawky, Arca.

Booked: O'Neil.

Att: 40,588

Ref: A Mariner (Coventry)

Sunderland:2 Fulop, Bardsley, Ferdinand, Collins, McCartney, Malbranque (Edwards 70), Whitehead, Richardson, Reid (Murphy 82), Jones, Cisse (Healy 86).

Subs Not Used: Gordon, Ben-Haim, Leadbitter, Davenport.

Booked: Collins, Bardsley.

Goals: Jones 78, Healy 90.

Stoke:0 Sorensen, Wilkinson (Pugh 18), Shawcross (Sonko 26), Abdoulaye Faye, Kelly, Cresswell, Whelan, Diao, Etherington, Fuller (Camara 30), Beattie.

Subs Not Used: Simonsen, Olofinjana, Lawrence, Kitson.

Sent Off: Etherington (65).

Booked: Diao.

Att: 38,350

Ref: Rob Styles (Hampshire)

West Brom:2 Carson, Hoefkens, Barnett, Meite, Robinson, Kim (Filipe Teixeira 46), Koren, Borja Valero (Moore 84), Brunt (Bednar 46), Morrison, Fortune.

Subs Not Used: Kiely, Cech, Pele, Mulumbu.

Booked: Barnett, Koren.

Goals: Fortune 4, 73.

Newcastle:3 Harper, Steven Taylor, Bassong, Coloccini, Jose Enrique, Ryan Taylor, Nolan, Butt, Duff, Ameobi (Viduka 80), Lovenkrands (Xisco 90).
Subs Not Used: Forster, Cacapa, Smith, Geremi, Edgar.

Booked: Ryan Taylor, Nolan.

Goals: Duff 2, Lovenkrands 9, Steven Taylor 41.

Att: 25,817

Ref: Chris Foy (Merseyside)

Devrimcinin Güncesi

Fikret Kızılok'un ders niyetine okulacak müthiş albümünün ismiydi bu; dinlemenizi ısrarla tavsiye ederim. Anadolu İhtilali ya da Türk Devrimi dünya devrimleri arasında en özel ve en müthiş devrimlerden biridir. Eşi benzeri olmayan bir devrim. Mustafa Kemal'i putlaştırarak sığlaştıranlara ya da onu işte 1881de doğdu 7 yaşında karga kovaladı 1923te cumhuriyeti kurdu 1938de öldü falan diye basitçe anlatanlara inat okuyun öğrenin; okuyup öğrendikçe onun ne kadar büyük bir insan olduğunu göreceksiniz; yaptıklarının azametini şartlarının vehametini değerlendirin ve düşünün ve sonra sahip çıkın yetiştirdiğimiz bu büyük insana; övünün onunla

ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun hazırladığı güzel bir videoyu sunmak istiyorum. Videoda iki tane Fikret Kızılok eseri bulunmaktadır. Yola Çıkarken'in son bölümüyle Hesap Vakti birleştirlmiş. Bence çok da güzel olmuş. Buyrun efendim video ve Hesap Vakti'nin sözleri




Hesap vakti gelmişti
Tarih alışkanlığından vazgeçecek
Kimsiz, kimliksiz, kişiliksiz kalanlar şimdi kendi yazgılarını yazacaklar
Ne ezen olmalıydı ne ezilen
Her ulus kendi bağımsızlığını kendisi yaratacak
Eğer siz bu işleri başkaları adına yaparsanız bunun adına emperyalizm denir
Oysa biz emperyalizmi kahretmeye geliyoruz

Hakimiyet milletindir dediğimde acaba ne anlıyorlardı?
Ama anlayacaklardı, savaştıkça anlayacaklardı, kazandıkça anlayacaklardı
Bir gün ressamlar kahramanlık yüzünü kaybederlerse gitsinler Yıldırım'ın resmini yapsınlar
Aksak Timur şimdi yaşasaydı belki de aynı şeyi yapacaktı

Şu gencecik çocuklara bak!
Yeni zelandalı, Avusturalyalı, Anzak ve Yunan için anlamsız bir savaşın garip mezar taşları değiller mi?
İşte şimdi bizden öğrenecekler özgürlüğün ne olduğunu, bağımsızlığın ne olduğunu
İçleri rahat.. yanıbaşımızdaki mezarlarda.

Daha ilk meclis açılırken oradakilerin çoğunun ulus kavramı yoktu
Padişah, hilafet ve ümmet.. bundan başka kişiliği olmayanlarla böyle bir özgürlük savaşı nasıl kazanalıcaktı?
Diyelim ki kazandık, bu savaş kimin adına kazanılacak?

Ana kalbi işte;
Düşündüklerimi ve arkadaşlarımı tanıdıkça başıma bir şeyler gelecek korkusuyla pamuk elleriyle okşamıştı beni
"Mustafam" dedi, "korkuyorum. padişaha karşı mı geleceksin?"
Gün nasıl doğacaksa, sen beni nasıl doğurduysan anacığım..

Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak
Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak

Gün nasıl ağarıp gelecekse, nasıl ki rüzgar bulut olacaksa
Buluta yağmur, el deyecekse
Yağmura toprak can verecekse
Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak
Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak

Ne din, ne ırk.. sen, ben var..
Ne dün, ne bugün... yarın var..

Sonra ateş, sonra kan, sonra ihaneti gördük
İhaneti ateşle yakıp, aydınlatıp
Korku korkudan kaçıp, ressamlar bizim resmimizi yaptılar
Gencecik Yeni Zelandalı, Anzak, Avusturalyalı koyun koyuna bağımsızlığın resmini bizden öğrendiler

Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak
Güneşe bak doğudan doğacak güneşe bak

Aydınlattık
Korku korkudan kaçıp, doğudan doğdu güneş
İlk defa karanlık korktu
İhaneti ateşle yakıp, aydınlattık

İnsanlar bilinçlendikçe kişiliklerini ister, milletler de öyledir
Kabiliyetlerini keşfetmek, zengin olmak isterler
Bu zenginlik başkalarının açlığı pahasına olursa
İşte o zaman iş değişir
Önünde sonunda hesabı sorulur
Din adına, ideoloji adına başka milletleri boyunduruk altına almak;
İşte biz buna emperyalizm deriz

Gerçek bir devrimcinin amacı egemenliğin kayıtsız ve şartsız ulusta olmasını sağlamaktır
Tam bağımsızlık dünya milletleriyle kardeş olmak demektir Irk esasına dayanan düşünce unsurları insanlık ailesine üvey evlat yetiştirmek demektir Bilinçlenen bir toplum demokrasiden korkmaz Halkını cahil bırakan insanlar önünde sonunda kahrolurlar
Fakirliği paylaşmakla, zenginliği paylaşmak ayrı ayrı şeylerdir Sosyal devlet; emeğin ve geniş halk kitlelerinin refahı demektir Bunun kaideleri bellidir Ne üç beş kişi parası ile dünyayı değiştirebilmelidir Ne de devlet zalim olmalıdır
İnsan zekası ve kültürü soyut ve somut kavramlarıyla bir bütündür Sanata, bilime ve söylediğin türküye ekmek kadar acıkıyorsan ne mutlu sana Barış zeka ürünüdür Savaş aklı olmayanlara aittir Eğer uğruna savaşacak bir şeyin varsa O olsa olsa özgürlüğündür, bağımsızlığındır

Zaman akacak ve gidecektir
Hiçbir şeyi tabulaştırma
Dogmalara karşı koy
Büyük devrimlere gereğin kalmayacak kadar devrimci kal yeter
Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur! Sakın kurtarıcı bekleme, yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım!

El Nino 90'a taktı kafayı

Liverpool bu sene şampiyonluk istemekte bildiğimiz gibi; çoluk çocuğa bırakmıştık meydanı; şöyle bir görünelim sonra 20 yıl daha istirahata çekiliriz, anca kapatırlar arayı

Bu hafta Portsmouth deplasmanına giderken tabi en büyük eksiğimiz Gerard Kaptandı. Lucas da cezalıydı, Alonsonun durumu da belli değildi. Zor bir maç olacağı kesindi.Nitekim de öyle oldu. Önce Crouch'un pasıyla Nuggent sol çaprazdan attığı golle Portsmouthu öne geçirdi. Bu golün cevabı 7 dakika sonra ceza sahasındaki endirekt vuruşu gol yapan Aurelio ile verildi. Sonra sağ taraftan Nadir Belhadjın frikiğinde Hreidarsson evsahibini tekrar öne geçirdi. Dakika 78 idi ve şampiyonluğu hedefleyen Liverpoolun 12 dakika içinde gol yemeden iki gol bulması gerekirdi. Bir dakikada attığı iki golle Chelseayi yıkan El Nino Torres bunun bilincindeydi. Önce 85te çizgiye indi Kuyta çıkardı ve Kuyt golü yaptı. Sonra da 90da Benaouyunun ortasında kafayla galibiyeti getirdi. Ve Liverpool Manchester Unitedın maçı öncesi tekrar liderliğe geçti. Haftaya ara transferde paralar saçan Manchester City ile ardından da Middlesbrogh ile deplasmanda oynayacağız. Gerrard Kaptansız her maç zor ama- ya nasip-

Portsmouth: James, Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson, Basinas, Davis, Mullins (Kranjcar 46), Belhadj, Crouch, Nugent.
Subs Not Used: Begovic, Lauren, Mvuemba, Pamarot, Kanu, Gekas.

Booked: Hreidarsson.

Goals: Nugent 62, Hreidarsson 78.

Liverpool: Reina, Carragher, Skrtel, Agger, Dossena (Alonso 67), Arbeloa, Mascherano, Aurelio, Babel (Torres 76), Ngog (Kuyt 56), Benayoun.
Subs Not Used: Cavalieri, Hyypia, Riera, El Zhar.

Goals: Aurelio 69, Kuyt 85, Torres 90.

Att: 20,524

Ref: Howard Webb (S Yorkshire).

Kezman heryerde aynı







4 Şubat 2009daki Bordeaux maçında Kezman oyundan alınıyor. Taraftar ıslıklar ve bilimum küfürle kendisine eşlik ederken Kezman formasını sahaya bırakıp doğruca soyunma odasının yolunu tutuyor.

bu olayın ardından Paul Le Guen Kezmanı kadro dışı bırakır. Kezman defalarca kez ya benim kendime olan bir tepkiydi o valla formama değil dese de elin oğlu affetmiyor. Bir de komik olan Kezmanın hala gerçek Kezmanı görmediler demesi. Ne zaman göstereceksin kuzum 2 sene bizde de aynı lakırdıları dinledik durduk. Kezman are you player oldun en sonunda. Hala bizim futbolcumuzsun seni nasıl göndereceğiz merak ediyorum

Züğürdün çenesini yorar


Futebol Finance dünyanın en çok kazanan 50 futbolcusunu yazmış. Resmi olmayanları sallamamışlar. Aha da o liste (Parantez içindekiler yılık kazançları olup euro cinsindendir)

1. Zlatan Ibrahimovic Internazionale (9,000,000 )
2. Ricardo Kaka AC Milan (9.000,000)
3. Lionel Messi FC Barcelona (8,400,000)
4. John Terry Chelsea (7,574,179)
5. Frank Lampard Chelsea (7,574,179)
6. Thierry Henry FC Barcelona (7,500,000)
7. Samuel Eto´o FC Barcelona (7,500,000)
8. Cristiano Ronaldo Manchester United (6,762,660)
9. Ronadinho Gaucho AC Milan (6,500,000)
10. Andrei Shevchenko AC Milan (6,500,000)

11. Michael Ballack Chelsea (6,492,154)
12. Steven Gerrard Liverpool (6,492,154)
13. Rio Ferdinand Manchester United (6,492,154)
14. Raul Gonzalez Real Madrid (6,400,000)
15. Ruud Van Nistelrooy Real Madrid (6,400,000)
16. Iker Casillas Real Madrid (6,000,000)
17. Frederic Kanouté Sevilha FC (6,000,000)
18. Wayne Rooney Manchester United (5,951,141)
19. Michael Owen Newcastle United (5,951,141)

20. Fabio Cannavaro Real Madrid (5,800,000)
21. Robinho Manchester City (5,680,634)
22. Francesco Totti AS Roma (5,500,000)
23. Luca Toni Bayern Munique (5,500,000)
24. Arjen Robben Real Madrid (5,460,000)
25. Ashley Cole Chelsea (5,410,128)
26. Deco Chelsea (5,410,128)
27. Fernando Torres Liverpool (5,410,128)
28. Carlos Tevez Manchester United (5,139,622)
29. Adriano Internazionale (5,000,000)


30. Patrick Vieira Internazionale (5,000,000)
31. Charles Puyol FC Barcelona (5,000,000)
32. Andres Iniesta FC Barcelona (5,000,000)
33. Xavi FC Barcelona (5,000,000)
34. Sergio Aguero Atletico Madrid (5,000,000)
35. Gianluigi Buffon Juventus (5,000,000)
36. Willy Sagnol Bayern Munique (5,000,000)

37. Dimitar Berbatov Manchester United (4,869,115)
38. Andrei Arshavin Arsenal (4,869,115)
39. Didier Drogba Chelsea (4,869,115)


40. Nicolas Anelka Chelsea (4,869,115)
41. Paul Scholes Manchester United (4,869,115)
42. Alessandro Del Piero Juventus (4,800,000)
43. Karim Benzema Olympique Lyon (4,800,000)
44. Lúcio Bayern Munique (4,800,000)
45. Frank Ribery Bayern Munique (4,800,000)
46. Joe Cole Chelsea (4,598,609)
47. Ryan Giggs Manchester United (4,598,609)
48. Xabi Alonso Liverpool (4,598,609)
49. Jamie Carragher Liverpool (4,598,609)
50. David Beckham LA Galaxy/AC Milan (4,500,000)
Juninho Pernanbucano Olympique Lyon (4,500,000)
Sidney Govou Olympique Lyon (4,500,000)
David Trezeguet Juventus (4.500,000)

Alex "Cup"tan emin


Aslında hep dediğim birşeydir. Bu kupanın hiç mi hiç önemi yok. Kimse de pek itibar etmiyor. Belki Anadolu takımlarının Avrupa'ya en kestirme güzergahıdır lakin Anadolu takımları da pek hevesli değil gibiler; ya da güçlerinin yetmeyeceğine inanıp ligi düşünüyor olmalılar sanırım.
Bu kupa bu şekilde olmamalı.
Almanyada İngilterede amatör ligden 3. ligden takımlar finale hatta kupaya uzanabilirken bizde bu mümkün olmuyor. Bunu bizde de görebilmek için bu lig usulünü ortadan kaldırmalıyız. Mesela geçen senelerde İnegöl Beşiktaşı yendi ama gruptan çıkamamıştı. Bu sene Altay veya Tokat Galatasarayı Feneri yenseydi bile durum değişmeyecekti.
Tek maçlı eleminasyon ile çeyrek finale kadar gidilmeli.
Böylelikle en azından büyükler Anadolu şehirlerine gitmiş ve o şehirlerdeki halk tuttukları takımları sahada görmüş olabilecektir.Artı Büyüklerin küçüklere yenilmesi ve elenmesi futbolun güzelliğini gösterecektir heyecanını gösterecektir. Grup saçmalığı ile Fenerin Beşiktaşın Galatasarayın gruptan çıkamamaları biraz zor gibi yani. O zaman üç takımdan hangisi alıra bakılıyor artık.
Tabi ona da bakılmıyor bizde.
Bizde Kupa başlarken ilk sorulan soru şudur :
-"Acaba Fener bu sene kazanabilecek mi?"
evet doğrudur bu kupanın tek anlamı "Fenerin 25küsür senedir kazanamadığı kupa" olması;
Fener alırsa o da ortadan kalkacak -belki de o yüzden birkaç senedir hakem hatalarıyla kupa verilmemekte-. Neyse bu sene alalım bari de o anlamı da ortadan kaldıralım; inşallah ondan sonra kupayı eleminasyon şeklinde uygularlar artık

Bu sene gruplarda Bursaspor Eskişehirspor Tokatspor ve Ankaragücü ile eşleşen Fenerbahçe; ilk maçında Ankaragücünü Ankarada Semihin golüyle 1-0 yenmiş, ikinci maçında Bursayı 2-0 üçüncü maçta da Eskişehiri 3-0 son maçında da Tokatı deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek finale çıkmış çeyrek finalde de gruptan beraber çıktığı Bursaspor ile eşleşmişti. Geçen hafta oynanan ilk maçı Deivid'in tek golüyle kazanarak Bursaya avantajlı gelmişti.

Bursadaki maç durgun başlasa da Alex'in iki usta golü yarı finali getirmişti. Maçın özeti budur ama akılda kalanlar neydi onlara bakalım kısa kısa:

# Alex De Souza : bu adamı izlemek keyif veriyor; Arsenalden puan çıkarıp Alexe sallayanlar vardı yok yavaşlatıyormuş da takımı yok basmıyormuş da falan da filan da. Galatasaray da Hagi için aynısını düşünseydi ne 4 sene şampiyonluk ne de Uefa kazanırlardı; ya da Alex geldiğinde beğenmeyip gönderseydik ne şampiyonluklar ne de Avrupada martlar nisanlar görürdük. Alex bu takımın vazgeçilmezlerindendir vazgeçilmemelidir. Aragones takımı mahvetti Aleximizi de küstürmesin.
# Fenerbahçe Türkiye Kupasındaki ilk golünü 84te Bursalı İbrahimden yedi. Dolayısıyla Volkan (dur bakayım gazete ağzı kullanayım) 534 dakika sonra kalesinde gol gördü (vay be çok iyiyim)
# Emre kırmızı kart görmeliydi. Volkana yaptığı hareket kırmızı olmasa bile niyetine verilebilirdi. Yaptığı sahte centilmenlik ise hareketinden daha çirkindi
# Güizanın okunu gördük nihayet bilmem kaç maç sonra
# yazıktır Semih'e
# Aragonesi sevmiyorum bir an önce gitsin istiyorum
# bu sene kupa gelir mi ki (gelsin artık ya)

Seni seviyorum

Çömeldim,baktım toprağa
Otlara bakıyorum,böceklere bakıyorum
Mavi mavi çiçek açmış dallara bakıyorum
Sen bahar toprağı gibisin sevgilim
Sana bakıyorum


Sırt üstü uzandım görüyorum gökyüzünü
Ağacın dallarını görüyorum
Sen,bahar mevsiminde gökyüzü gibisin sevgilim
Seni görüyorum

Gece kırda ateş yaktım ateşe dokunuyorum
Suya dokunuyorum,kumaşa dokunuyorum
Gümüşe dokunuyorum
Sen yıldızların altında yakılan ateş gibisin sevgilim
Sana dokunuyorum

İnsanların içindeyim seviyorum insanları
Hareketi seviyorum
Düşünceyi seviyorum,kavgamı seviyorum
Sen kavgamın içinde bir insansın sevgilim
Seni seviyorum