7 Şubat 2009 Cumartesi

Alex "Cup"tan emin


Aslında hep dediğim birşeydir. Bu kupanın hiç mi hiç önemi yok. Kimse de pek itibar etmiyor. Belki Anadolu takımlarının Avrupa'ya en kestirme güzergahıdır lakin Anadolu takımları da pek hevesli değil gibiler; ya da güçlerinin yetmeyeceğine inanıp ligi düşünüyor olmalılar sanırım.
Bu kupa bu şekilde olmamalı.
Almanyada İngilterede amatör ligden 3. ligden takımlar finale hatta kupaya uzanabilirken bizde bu mümkün olmuyor. Bunu bizde de görebilmek için bu lig usulünü ortadan kaldırmalıyız. Mesela geçen senelerde İnegöl Beşiktaşı yendi ama gruptan çıkamamıştı. Bu sene Altay veya Tokat Galatasarayı Feneri yenseydi bile durum değişmeyecekti.
Tek maçlı eleminasyon ile çeyrek finale kadar gidilmeli.
Böylelikle en azından büyükler Anadolu şehirlerine gitmiş ve o şehirlerdeki halk tuttukları takımları sahada görmüş olabilecektir.Artı Büyüklerin küçüklere yenilmesi ve elenmesi futbolun güzelliğini gösterecektir heyecanını gösterecektir. Grup saçmalığı ile Fenerin Beşiktaşın Galatasarayın gruptan çıkamamaları biraz zor gibi yani. O zaman üç takımdan hangisi alıra bakılıyor artık.
Tabi ona da bakılmıyor bizde.
Bizde Kupa başlarken ilk sorulan soru şudur :
-"Acaba Fener bu sene kazanabilecek mi?"
evet doğrudur bu kupanın tek anlamı "Fenerin 25küsür senedir kazanamadığı kupa" olması;
Fener alırsa o da ortadan kalkacak -belki de o yüzden birkaç senedir hakem hatalarıyla kupa verilmemekte-. Neyse bu sene alalım bari de o anlamı da ortadan kaldıralım; inşallah ondan sonra kupayı eleminasyon şeklinde uygularlar artık

Bu sene gruplarda Bursaspor Eskişehirspor Tokatspor ve Ankaragücü ile eşleşen Fenerbahçe; ilk maçında Ankaragücünü Ankarada Semihin golüyle 1-0 yenmiş, ikinci maçında Bursayı 2-0 üçüncü maçta da Eskişehiri 3-0 son maçında da Tokatı deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek finale çıkmış çeyrek finalde de gruptan beraber çıktığı Bursaspor ile eşleşmişti. Geçen hafta oynanan ilk maçı Deivid'in tek golüyle kazanarak Bursaya avantajlı gelmişti.

Bursadaki maç durgun başlasa da Alex'in iki usta golü yarı finali getirmişti. Maçın özeti budur ama akılda kalanlar neydi onlara bakalım kısa kısa:

# Alex De Souza : bu adamı izlemek keyif veriyor; Arsenalden puan çıkarıp Alexe sallayanlar vardı yok yavaşlatıyormuş da takımı yok basmıyormuş da falan da filan da. Galatasaray da Hagi için aynısını düşünseydi ne 4 sene şampiyonluk ne de Uefa kazanırlardı; ya da Alex geldiğinde beğenmeyip gönderseydik ne şampiyonluklar ne de Avrupada martlar nisanlar görürdük. Alex bu takımın vazgeçilmezlerindendir vazgeçilmemelidir. Aragones takımı mahvetti Aleximizi de küstürmesin.
# Fenerbahçe Türkiye Kupasındaki ilk golünü 84te Bursalı İbrahimden yedi. Dolayısıyla Volkan (dur bakayım gazete ağzı kullanayım) 534 dakika sonra kalesinde gol gördü (vay be çok iyiyim)
# Emre kırmızı kart görmeliydi. Volkana yaptığı hareket kırmızı olmasa bile niyetine verilebilirdi. Yaptığı sahte centilmenlik ise hareketinden daha çirkindi
# Güizanın okunu gördük nihayet bilmem kaç maç sonra
# yazıktır Semih'e
# Aragonesi sevmiyorum bir an önce gitsin istiyorum
# bu sene kupa gelir mi ki (gelsin artık ya)

blog comments powered by Disqus