22 Şubat 2008 Cuma

20 Milyon €'luk imza



SEZON başında Fenerbahçe Yönetimi’nin çok kritik bir karar vermesi gerekiyordu.. Tuncay gibi önemli bir oyuncu ayrılmıştı.. Alex de kalmak için kendi isteklerini yönetime bildirmişti..
Medya, Brezilyalı yıldızı "Avrupa’da oynamıyor", "Küçük maçların büyük oyuncusu" diyerek eleştiriyordu.. Ayrıca Alex’in bir de sakatlığı vardı.. Ama Fenerbahçe Yönetimi kararını verdi.. Uyurgezer Dahi’yle sözleşme yeniledi.. Bunda en büyük pay kuşkusuz Zico’nundu.. 80’lı yılların Beyaz Pele’si Alex’in oyun içindeki dehasının farkındaydı ve koşmuyor gibi görünen yıldızı, en verimli olacağı şekilde kullanmaya karar vermişti..
Anderlecht’le başlayan Alex gösterisi düne kadar geldi.. CSKA’yı yenen sarı-lacivertli ekip Alex’in gösterisiyle 3.5 milyon euro’yu daha kasasına koymanın yolunu açtı..
F.Bahçe Alex’in durduğu maçlarda Deivid’i, Gökhan’ı, Volkan’ı, Lugano’su Roberto Carlos’u, Semih’i ile maçlar kazandı, puanlar aldı.. Ama tarihinin en önemli Avrupa Kupası sınavlarından birini kazanmak için bir kıvılcıma ihtiyaç vardı.. Herkesin kolay gördüğü kadar kolay değildi maç çünkü..
Edu’nun kendi kalesine attığı gole kadar hiç organize atak geliştirememişti CSKA.. Fenerbahçe ise büyük bir baskı kuramamasına, Kadıköy’deki İnter maçında olduğu gibi etkili bir futbol oynamamasına karşın, her an gol atabilecek görüntüdeydi.. Edu’nun kendi ağlarını bulmasının hemen ardından Alex sahneyi aldı.. Golü, verkaçları, Uğur’a attırdığı gol onu büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi’nde Haftanın En İyi Oyuncusu adayları arasına soktu..



diyordu 12 Aralık gecesi Hürriyet yazarı Altan Tanrıkulu
o günden bu yana 2 ay geçti yaklaşık olarak
aynı Alex evvelsi akşam da etkisiz görünse de yaptığı iki asistle skorbordu oluşturuyor ve son 6 maçtır yenilmeyen Sevillayı eli boş gönderenlerin başında yer alıyordu
UEFA tarafından bir kez daha maçın yıldızı seçilen UYURGEZER DAHİ şampiyonlar liginin de asist kralı konumunda
yaptığı 5 asistin yanı sıra bu sene Avrupada attığı 4 golle de takımının; Glenn Hoddle'ın birkaç sene öncesinde yaptığı uyarıdaki gibi Avrupayı sallamasında başrole yerleşiyordu

bu sezon kazandığı 16,97 puanla Avrupanın en iyi 8 takımı arasına giren FENERBAHÇE şu ana kadar UEFA'dan

gruplara kaldığı için 3 milyon
gruptaki 6 maç için 2,4 milyon

galip geldiğimiz 3 maç için 1,8 milyon

2 beraberlik için 800 bin

bir üst tura çıktığı için 2,2 milyon
€ kazanmıştı
yaklaşık 10 milyon
€ lık bu gelirin yanında marketing dediğimiz reklam gelirleri stad gelirleri naklen yayın gelirleri vs. ile bunu minimum 20 milyonlara çekmiş durumda

dileğimiz bunun burada kalmaması
biz gözü doymaz taraftarlarız
daha çok para isteriz
çeyrek finale kalırsak 2,5 milyon, yarı finalde 4 milyon ve finale kalıp şampiyon olursak da 3 milyon daha alacağız

daha fazlasını isteriz

1 Yorum:

NYG dedi ki...

sarhoş eden yıldızların en keyif vereni, en tepede olana benim için. çünkü yıldızı bizde parladı, bizle parladı, biz parlattık.

unutamadığım golü, ne cska, ne samsun, ne gs. ilk geldiği yıl istanbulspora attığı gol gerçekten sarhoş etmişti.

büyük kaptan.