18 Aralık 2007 Salı

Kitano'dan şiir gibi film



CNBC-e'de bu akşam, 22. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde de gösterilen "Bebekler'' adlı film ekrana geliyor. Venedik Film Festivali'nde "Altın Ayı'' ödülü kazanan yapım, eleştirmenlerin bir şiire benzettiği, muhteşem doğa görüntülerine sahip.

Hem kurgusuyla, hem de görsel açıdan izleyenleri etkileyen film, aşkın mantığa üstün geldiği, acının, hüznün ve kalp kırıklığının hüküm sürdüğü iç içe geçen üç öyküden oluşuyor. Yönetmen Takeshi Kitano 'nun imzasını taşıyan film, Japon estamplarını andıran görüntüleri, renkleri, müzik ve kostümleri, şiirsel atmosferiyle meraklısını anında içine çekiveren, zarif, incelikli, esprili bir çalışma.

Görkemli bir görsel zenginliğin eseri olan "Bebekler'', üç dokunaklı aşk hikâyesini anlatıyor. İlk bölüm, çalıştığı işyerinde, patronun kızıyla evlendirilmenin eşiğindeki bir gençle, bu gelişme yüzünden intihara kalkışan sevgilisinin hikâyesinden oluşuyor.

İkinci hikâye, vaktiyle, pişirdiği yemekleri buluştukları parka getiren, sevdiği, ama işi gereği terk ettiği kızı yıllar sonra yaşlı bir kadın olarak bulan, bir yakuzanın öyküsünü anlatıyor.

Son bölümde ise, çok ünlüyken bir kazada tek gözünü yitirince inzivaya çekilen bir pop yıldızıyla, ısrarla izini sürerek kapısına dayanan, sadık bir hayranının öyküsü anlatılıyor. Yönetmen Kitano'nun, aşka özgü bencilliği ve bütün o değişken ruh hallerini, olanca dokunaklılığıyla, masalsı görüntülerle, şiir gibi ve bilgece resimlediği filmi "Bebekler'' , görüntü-müzik uyumundan doğal mekân kullanımına ve özenli kostümlerine kadar alçakgönüllü bir başyapıt. * CNBC-e, 22.00


(alıntı-Cumhuriyet TV servisi)

0 Yorum: