15 Ocak 2008 Salı

Collateral




Show TV 22.00

Tetikçinin Gecesi - Collateral
Yönetmen : Michael Mann
Senaryo: Stuart Beattie
Müzik: Paul Oakenfold
Oyuncular: Tom Cruise, Jamie Foxx, Irma P. Hall, Troy Blendell, Barry Shabaka Henley, Jada Pinkett Smith, Kyu Lee, Javier Bardem
2003 ABD yapımı, 120 dakika.



Usta yönetmen Michael Mann 'ın yönettiği "Tetikçinin Gecesi", bu akşam Show TV'de ekrana geliyor. Yönetmenin "evi" gibi gördüğü Los Angeles'ta geçen film, zamana karşı gerçekleşen bir ölüm-kalım kovalamacasını konu alıyor.

Öyküsünü tek bir geceye sıkıştırarak farklı bir anlatım yakalayan filmde, Tom Cruise ilk kez bir kiralık katil rolünde ve farklı bir görünüşle karşımıza çıkıyor

12 yıldan beri taksi sürücülüğü yapan Max´in tekdüze bir günlük yaşamı vardır. Arabasının arka koltuğunda oturan müşterileri her an değişir. Dikiz aynasından öylesine baktığı bu yüzleri daha taksiden indikleri anda unutur gider.

Bir gece arabasına Vincent adlı bir kiralık katilin binmesiyle 10 saat sürecek bir ölüm kalım maratonunun startı verilir. Bölgedeki uyuşturucu trafiğini yöneten kartelin adamları, federal büyük jüri tarafından sorguya alınmak üzere olduklarını öğrenmişlerdir. Bu yüzden kendilerini cezaevine attıracak tanıkların belirlenip öldürülmesi için büyük bir operasyon başlatırlar. Oyunun son perdesi bu gece oynanacak, kiralık katil Vincent´ın Los Angeles´a gelmesiyle birlikte beş tanık teker teker öldürülecektir.

Tanıkları öldürme operasyonunu başlatan kiralık katil Vincent, ilk iş olarak Max´i taksisiyle beraber rehin alır. Tek suçu yanlış zamanda yanlış yerde bulunmak olan Max, o andan itibaren bu ölüm operasyonunun her an harcanabilecek parçası haline gelir. Vincent hedefteki kurbanlarına ulaşmak için taksisini belirli yönlere sürmesini ister. Onları durdurabilmek için Los Angeles Polis Departmanı ile FBI ajanlarının yoğun takibi sürerken Max ile Vincent´in kaderleri birbirlerine bağlanacaktır.

Cumhuriyet


benim filmle ilgili tek yorumum şudur:

Michael Mann ne yapsa izlenir

0 Yorum: